Quinty Roeffen viervoudig Nederlands kampioen handboogschieten

Horst Sport 6 september 2022

Zondag is handboogschutster Quinty Roeffen uit Horst in Berkel-Enschot Nederlands kampioen geworden in de klasse Onder 18 op de 60-meter Outdoor. Op 3 juli werd Roeffen ook al Nederlands kampioen op de 70-meter Outdoor in de klasse senioren. 

De Horsterse van handboogvereniging De Schutroe werd niet alleen Nederlands kampioen zondag, ze schoot zelfs een nieuw Nederlands record én Europees record. Dit moet alleen nog toegekend worden door World Archery.

Viervoudig Nederlands kampioen

Eerder dit jaar werd Roeffen ook al Nederlands kampioen Indoor bij de senioren én Onder 18. Dit maakt dat ze viervoudig Nederlands kampioen is van dit jaar. Zover bekend is dit nog nooit voorgekomen in de Nederlandse handboogsport.

TeamNL

Samen met TeamNL heeft ze dit jaar al vele mooie resultaten behaald. Begin dit jaar schoot ze een zilver medaille in Frankrijk bij de Indoor, tevens met een nieuw Nederlands record. In Bulgarije behaalde ze op de Europese Grand Prix in mei zilver met het Olympisch damesteam. In juli schoot ze een zilveren medaille op de Youthcup in Roemenië, en in augustus behaalde ze de beste dames score Onder 18 in Engeland waardoor ze de Europese competitie onder 18 jaar bij de dames won.

De zestienjarige Horsterse mag terugkijken op een succesvol jaar en wil zich de komende tijd gaan richten op de Olympische Spelen in Parijs in 2024.