Opbrengst event Amuse 2023 overhandigt aan goede doelen

Horst Algemeen 8 april 2023

Met de Amuse, een culinair fundraising evenement in maart nog vers in het geheugen, was het voor Rotary Club Horst aan de Maas eindelijk zo ver om de opbrengst van de veiling in de vorm van een cheque te overhandigen aan Stichting Kankerpraat en Prinses Máxima Centrum. 

Rob Driessen van de Rotaryclub overhandigde zaterdag bij 't Gasthoês in Horst een cheque van maar liefst 9.500 euro aan Ken Driessen en Steffan Cox van de stichting, en aan Marc Wijnen uit Horst. Wijnen is chirurg voor Kinderoncologie in het Prinses Máxima Centrum Utrecht.

Sprakeloos

Stichting Kankerpraat is opgericht door voor mensen die geraakt zijn door kanker en hen de mogelijkheid te geven om hierover te praten. Oprichter Ken Driesen, die al jaren lang ervaring heeft met de ziekte kanker, was zeer verrast met dit mooie bedrag.”Fantastisch, we zijn sprakeloos’’, zegt Ken. “We gaan hier mooie dingen mee doen. Hiermee kunnen we vrijwilligers mee opleiden, onze naamsbekendheid vergroten, en ons verder ontwikkelen’’. 

Donaties

De opbrengst van het evenement Amuse bedroeg maar liefst 19.000 euro. Het hoge bedrag kwam mede tot stand door donaties van zo’n 200 gasten, en standhouders. Dankzij vrijwilligers, veilingkavel aanbieders en veiling bieders, en de fijne medewerking van 't Gasthoês was het evenement een groot succes. De Rotaryclub Club Horst aan de Maas ondersteunt veel goede doelen.

Betrokkenheid

"Wij zijn een onderdeel van de gemeenschap. Graag leveren we hier onze bijdrage, dit in de vorm van een financiële bijdrage en met het inzetten van onze service en kennis’’ vertelt Rob Driessen. “Zo kunnen we goede doelen actief steunen en met onze betrokkenheid een aanzienlijke 'boost' geven om voet aan de grond te krijgen’’. Het evenement is als een succes bestempeld, dus de Rotary Club kijkt ernaar uit om weer een nieuwe editie van Amuse te organiseren. Dit zal dan wel op een donderdagavond gaan plaats vinden.