Impressie van Berry Briljant aan de Tienrayseweg

Miljoeneninvestering voor het nieuwe Aardbeienland

Horst Zakelijk 14 november 2022

Het Aardbeienland in Horst krijgt een flinke opknapbeurt. Hiermee is een miljoeneninvestering gemoeid, waarbij straks een combinatie van beleving en promotie, educatie, maatschappelijke betrokkenheid en onderzoek en innovatie de boventoon voert.

Berry Briljant, de nieuwe naam van het park, krijgt een nadrukkelijkere profilering van de zachtfruitsector en uitbreiding van de onderzoeksfaciliteiten.

Acht hectare voor onderzoek, thema, sport, eten en sapfabriek

Het gaat om een terrein van 8 hectare grond, waarvan gemeente Horst aan de Maas eigenaar is. Ongeveer de helft is gereserveerd voor onderzoek, een kwart voor het themapark en een kwart voor een sportcentrum, een paviljoen met restaurant en een sapfabriek. Het themapark wordt wat kleiner dan nu en krijgt een flinke opknapbeurt. Die werkzaamheden worden uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

"Om alles te realiseren, gaan we stap voor stap te werk", vertelt Jan Janssen, kwartiermaker bij Berry Promotions, de ontwikkelaar van het nieuwe park. Het themapark blijft gewoon elk seizoen geopend. Als onderdeel van de toeristische trekpleister verrijst de komende tijd de Berry Briljant Factory: een plek voor de productie van sappen en jams, een locatie voor workshops en een plek voor de bakkerij.

Clubhuis

Rondom het park krijgt het bosachtige gebied een nieuwe inrichting met onder andere een 'obstacle run' voor kinderen. Ook wordt er een 'clubhuis' gerealiseerd waar bijeenkomsten gehouden kunnen worden. Daarnaast bouwt een aantal investeerders voor sportcentrum Joutou een eigen faciliteit met judozaal, kantine, kantoorruimte en kleedkamers. Joutou richt zich op jongeren met een verstandelijke handicap die ergens anders op het terrein ook kunnen werken.

Hotspot voor internationale fruitsector

De droom van Janssen is de hotspot voor de internationale fruitsector te worden. In samenwerking met gemeente Horst aan de Maas buigt hij zich over de toekomst van het themapark. Het bestemmingsplan is opgesteld en ligt ter inzage. De ideeën zijn al bij de gemeenteraad gepresenteerd.

Het clubhuis met restaurant en zalen voor bijeenkomsten
Het Aardbeienland