Duizend bomen van mountainbikers voor de Schadijkse Bossen

America Meterik Algemeen 18 januari 2023

Dertien mountainbikers van Stichting Mountainbike Promotie hebben afgelopen zaterdag voor even hun sportoutfit ingewisseld voor regenkleding en laarzen. Ze hebben samen met een aantal boswachters duizend dennen geplant in de Schadijkse Bossen.

Waarderen

Al bijna tien jaar beheren de vrijwilligers van stichting Mountainbike Promotie Noord-Limburg de veelgeprezen mountainbikeroute in de Schadijkse Bossen bij Meterik. Van heinde en verre komen mountainbikers er naar toe om de uitdaging van het pittige parcours aan te gaan. Veel mountainbikers waarderen de route én vooral ook het onderhoud van de route door de vrijwilligers. 

Donatie

Vandaar zijn ze vriend van de route geworden, en geven ze een donatie voor het onderhoud. Datzelfde doen diverse bedrijven. Met die ondersteuning worden de kosten van het onderhoud en beheer van de MTB-route door het team van ca 25 vrijwilligers gedekt. 

Dankbaar

Voorzitter Jac Jeurissen: “Wij zijn als mountainbikers zeer dankbaar dat wij gebruik mogen maken van de natuur, dat is zeker niet vanzelfsprekend, wij investeren daarom ook graag mee in het behouden en versterken van die natuur”. Nu de mogelijkheid zich voordeed heeft de stichting namens alle mountainbikers 1.000 grove dennen geschonken.

IMG_8648.JPG